Skłądniki:

Banan 220 g 1 duża sztuka  

Jajo 200 g 4 sztuki

Kakao w proszku 5 g 1 łyżeczka

Miód 50 g 2 łyżki

Pestki dyni 40 g 4 łyżeczki

Płatki owsiane 200 g 200 g

Przyprawa do piernika 3 g 1 łyżeczka

Wiórki kokosowe 12 g 2 łyżki 

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane wsypać do miski, dodać pozostałe składniki. Dokładnie rozgnieść dłonią, odstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie z części masy uformować ciastka wedle uznania, ułożyć na blasze posypanej mąką lub papierze do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, następnie po włożeniu ciastek do piekarnika zmniejszyć temperaturę do 180 stopni. Piec 15 minut.

Kaloryczność 1 sztuki: 153 kcal

Białko: 5,6g

Węglowodany: 22,2g

Tłuszcz: 5,4g