Składniki:

Cukier trzcinowy 5g –  1 łyżeczka 20 kcal
Jajo 50g 1 sztuka  –  60 kcal
Migdały, płatki 10g  – 2 łyżeczki 57 kcal
Ser twarogowy chudy 160g  – 8 plastrów 158 kcal
Skrobia ziemniaczana 12g  – 1 łyżeczka 41 kcal

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 180°C. Do miski przełożyć twaróg, jajka, mąkę, cukier. Składniki zmiksować
do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Masę serową przełożyć do silikonowych  lub papierowych foremek i posypać
płatkami migdałów. Zmniejszyć temperaturę pieczenia do 120°C i wstawić foremki do piekarnika na około 30 minut.

Przybliżona wartość odżywcza:

Energia: 336  kcal

Białko: 24 g

Tłuszcz: 9 g

Węglowodany: 40 g