15 luty 2017
Serowe babeczki z płatkami migdałów
Zdrowa przekąska
Składniki:
Cukier trzcinowy 5g – 1 łyżeczka 20 kcal
Jajo 50g 1 sztuka – 60 kcal
Migdały, płatki 10g – 2 łyżeczki 57 kcal
Ser twarogowy chudy 160g – 8 plastrów 158 kcal
Skrobia ziemniaczana 12g – 1 łyżeczka 41 kcal
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzać do 180°C. Do miski przełożyć twaróg, jajka, mąkę, cukier. Składniki zmiksować
do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Masę serową przełożyć do silikonowych lub papierowych foremek i posypać
płatkami migdałów. Zmniejszyć temperaturę pieczenia do 120°C i wstawić foremki do piekarnika na około 30 minut.
Przybliżona wartość odżywcza:
Energia: 336 kcal
Białko: 24 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 40 g
Dodaj swój komentarz