Dyniowa sałatka z serem pleśniowym
Dyniowa sałatka z serem pleśniowym
Całość posyp orzechami włoskimi i pokruszonym serem. Oprósz solą, pieprzem i ciesz sie wyjątkowym smakiem dyni hokkaido.
Dozo omeshiagarikudasai - Smacznego:)

Dyniowa sałatka z serem pleśniowym
 
 1 dynia hokkaido (około 2kg)
 1łyżeczka suszonego tymianku
 100g orzechów włoskich
 125g niebieskiego sera pleśniowego
 oliwa z oliwek
 sól i pieprz do smaku
 
 Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Dynię dokładnie myjemy, przecinamy na pół i łyżką wyciągamy ze środka pestki. Następnie dynię kroimy w kostkę, nie musi być drobna, ani równa, ważne żeby wygodnie się jadło :) Dynię układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Wkładamy do piekarnika na około 30-40 minut, miękkość możemy sprawdzać widelcem. Upieczoną dynię wyjmujemy z piekarnika i wkładamy do miski. Posypujemy całość orzechami włoskimi i pokruszonym serem. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego!







Dodaj swój komentarz