Batoniki orzechowe
Przepis na Batoniki orzechowe.
Wszystkie składniki oprócz czekolady i mleka łączymy...
Opis: Składniki:
płatki owsiane 100g
masło orzechowe- najlepiej płynne 60g
miód płynny 30g
orzeszki ziemne 30g
nasiona chia/ nasiona lnu 20g
gorzka czekolada- 4 kostki (20g)
mleko, kilka łyżek
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki oprócz czekolady i mleka łączymy, tak, aby stanowiły jednolitą masę. Można wyrobić ręką lub w malakserze na najmniejszych obrotach. Jeżeli masa będzie bardzo sypka można dodać 2-3 łyżki wody. Na podłużną foremkę (keksówkę) wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę i dokładnie ugniatamy. Pieczemy 15 min w 170 stopniach. Po przestygnięciu kroimy na porcje- mi wyszło 8 szt i dekorujemy czekoladą roztopioną w łaźni wodnej z odrobiną mleka.
Smacznego!
Dodaj swój komentarz