Batoniki orzechowe
Przepis na Batoniki orzechowe.
Wszystkie składniki oprócz czekolady i mleka łączymy...

Opis: Składniki:
 
 płatki owsiane 100g
 
 masło orzechowe- najlepiej płynne 60g
 
 miód płynny 30g
 
 orzeszki ziemne 30g
 
 nasiona chia/ nasiona lnu 20g
 
 gorzka czekolada- 4 kostki (20g)
 
 mleko, kilka łyżek
 
 Sposób przygotowania: Wszystkie składniki oprócz czekolady i mleka łączymy, tak, aby stanowiły jednolitą masę. Można wyrobić ręką lub w malakserze na najmniejszych obrotach. Jeżeli masa będzie bardzo sypka można dodać 2-3 łyżki wody. Na podłużną foremkę (keksówkę) wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę i dokładnie ugniatamy. Pieczemy 15 min w 170 stopniach. Po przestygnięciu kroimy na porcje- mi wyszło 8 szt i dekorujemy czekoladą roztopioną w łaźni wodnej z odrobiną mleka.
Smacznego!






Dodaj swój komentarz