Chlebek dyniowy z cynamonem
Dziś mam dla Ciebie przepis, który z pewnością umili każdy poranek! 🍞💛
Chlebek dyniowy z cynamonem, który wychodzi zawsze pyszny i puszysty 😋🌾
Składniki:
👉Dynia 1000 g (1 porcja)
👉 Jajo 100 g (2 sztuki)
👉 Masło orzechowe bez soli 100 g (4 łyżki)
👉 Mąka pszenna 100 g (10 łyżek)
👉 Mąka orkiszowa razowa 150 g (15 łyżek)
👉 Proszek do pieczenia 4 g (1 łyżeczka)
👉 Cynamon 3 g (1 łyżeczka)
👉 Imbir mielony 2 g (pół łyżeczki)
👉 Erytrol 100 g (10 łyżek)
Sposób przygotowania:
Dynię umyć, przekroić i wydrążyć środek. Pokroić na kawałki, wyłożyć na papier do pieczenia i piec do miękkości około 45 minut w 180 stopniach. Następnie obrać ze skórki i zmiksować na puree. Dodać jaja i masło orzechowe, wymieszać. W misce połączyć pozostałe suche składniki, dodać masę dyniową i wymieszać. Przełożyć do keksówki i piec w 180 stopniach przez około 45 minut lub do suchego patyczka😊
Jeśli marzysz o domowym chlebie, który smakuje jak ten prosto z piekarni – ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Smacznego ☺️💚
Dodaj swój komentarz