Dlaczego warto przygotowywać własne pasty kanapkowe? 

👉Pozwalają na włączenie większej ilości warzyw do jadłospisu.

👉Pozwalają nam przestrzegać bardziej zróżnicowanej diety.

👉Uzupełniają naszą dietę w wiele cennych składników odżywczych takich jak: witaminy, składniki mineralne, błonnik pokarmowy, fitosterole czy antyoksydanty.

👉Wspierają walkę o szczupłą sylwetkę i ułatwiają unikanie kalorycznych przekąsek kupionych przypadkowo na mieście, ponieważ łatwo je ze sobą zabrać i zjeść z pieczywem czy warzywami, gdy poczujemy się głodni.

 

Pasty zaproponowane przeze mnie są łatwe do wykonania i można je jeść na wiele sposobów m.in.:

👉standardowo na pieczywie,

👉z krakersami,

👉z warzywami jako dip,

👉z paluszkami chlebowymi,

👉z tortillą.

Koniecznie wypróbujcie moje propozycje - to tylko 5 składników w każdym przypadku🤔😋